Makan di BLVD House, Kuala Lumpur

assalamualaikum and hello lads! haritu keluar dengan tunang kejap untuk discuss pasal majlis perkahwinan kami, jadi kami decide untuk makan di Dotty's. tapi sayangnya tutup pula. tak expect dia tutup pukul 3 petang. so, please take note ok haha. jadi, kami beralih ke kedai sebelahnya iaitu BLVD House. 

BLVD House


interior BLVD House ni sangatlah mewah. memang gaya orang-orang berada je makan atau melepak di sini. tapi sebab tunang dah lapar sangat, kami masuk sahaja. pintu dia pun macam pintu dekat airport. aku suka pintu ni, boleh main pusing-pusing haha.





tapi harga makanan memang setanding lah dengan lokasi dan environment restoran ini. bagi sesiapa yang merasa nak makan makanan mahal daripada biasa, boleh singgah di sini. aku suka BLVD House. sebab tenang je rasa. staff dia pun mesra. 

Image result for blvd house 

Image result for blvd house

ha, tengoklah menu yang disediakan di sini. agak menarik juga sebenarnya. tunang order Pad Thai and kami kongsi berdua. air pula aku order Banana Shake, dan dia order Coffee Shake. okay, memang sedap! Pad Thai siap dihidangkan atas landas haha. unik. tapi dia sediakan piring untuk kami berdua. terima kasih kerana memahami. udang dia memang besar. sangat berbaloi la. siap ada cili jeruk. aku tak boleh makan kuey teow atau mee goreng kalau tak ada cili jeruk. who's with me!!

amysyeera



total harga makanan kami : RM77+

Image result for blvd house
credit to Google


Lokasi : BLVD House, 9, Persiaran KLCC, Kuala Lumpur, 50450 Kuala Lumpur
Operasi : setiap hari 7:30am - 11pm
Ambiance : 8/10
Food : 8/10
Price range : $$ - $$$
Family friendly : yes
Parking : $ available at the basement

8 comments :

  1. Pernah dating and dinner kat sini...memang best..harga walau pricey tp makanan dan servis pun bagus why not kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak. kita setuju. memang servis bagus. makanan pun sedap. :D

      Delete
  2. Cantik tempatnya. Menu pun menarik!

    ReplyDelete
  3. woww.. nampak klasik juga tempatnya.. :)

    ...

    ReplyDelete
  4. Kalau tgok tempat dgn menu..rasa mcm worth it sangat2. since ckp makanan pun sedap onnn!

    ReplyDelete
  5. I love dining here. Be if with my girls or my family, we love the food here. Yes it's a bit overpriced but once in a while, why not?

    ReplyDelete
  6. terliurnyaa tengok. tapi berbaloilah harga dengan rasa kan :D

    ReplyDelete
  7. ray singgah baca entry smbil klik tabung kawen akak heee

    ReplyDelete

hello dear ! thanks for dropping by. i'll make sure to reply asap !

My Instagram

Copyright © The Minimalist Traveler. Made with by OddThemes